ÄÄNITTEEN ESITTELYÄ: MITEN OIS` (PÄÄESITTÄJÄ: AARON)

Aaronilla eli oikealta nimeltään Aaro Laukkosella oli jo 13-vuotiaasta ollut bändivirityksiä, niin The Shadows-vaikutteisen instrumentaalimusiikin kuin Beatles-tyylisenkin materiaalin ollessa ohjelmistona. Hän toimi alkuun rumpalina mutta siirtyi sitten mikrofonin taakse laulamaan jatkaen 1960-luvun lopulta Harry Bergmanin yhtyeen solistina keksimällään em. taiteilijanimellä. Lea Lavenin suositeltua ja Chrisse Johanssonin kiinnostuttua nuoresta artistista sai hän tilaisuuden myös levyttää, pikku hiljaa vähän enemmän, yhteensä 27 kappaletta. Vuonna 1975 hänen ainoaksi jäänyt oma albuminsa ilmestyi. Veikko sovitti sille kaksi käännöskappaletta, jotka tuotti Johansson ja äänitti joko Jouko Ahera tai Reino Aaltonen. Rytmiryhmäläisiä näillä esityksillä olivat kitaristit Heikki Laurila, Hannes ”Hasse” Walli ja Taisto Wesslin, basisti Timo ”Timppa” Lindström ja rumpali Hannu ”Roope” Koistinen, osan heistä kuuluessa pitempään kapellimestari-kosketinsoittaja Veikon hovisoittajistoon. Taustakuorossa olivat mukana Irma Tapio, Ami Aspelund, Kalle Fält ja Marjo-Riitta Kervinen, joista viimeksi mainittu oli Amin tavoin mukana myös Cascade-yhtyeessä, Veikon tuottamalla seuraavanvuotisella albumilla.

Ks. ko., Samulin tekemien kappaleiden tekijätiedot ym. infoa ohessa:https://wp.me/s4Evqx-1975

Esittäjätietojen lähteet sekä artistin taustaa: taiteilijoiden henk.koht.levytysluettelot (Gramex), Iskelmän tähtitaivas- teos (toim. Petri Tuunainen & Tony Latva)

Äänitteitä on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa kuten Spotify https://www.spotify.com/fi/ , Youtube https://www.youtube.com ja Deezer https://www.deezer.com .

Clearing information for the people with no Finnish skills about the main contents of the article: http://wp.me/p46kxM-a71

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.