ÄÄNITTEEN ESITTELYÄ: MENTÄVÄ ON (PÄÄESITTÄJÄ: DANNY, AMI & MADE IN FINLAND)

Dannyn seuraavalla, vuonna 1973 ilmestyneellä albumilla oli parilla sooloesityksellä mukana uutena laulajalöytönä kotikaupungissaan Vaasassa taitavana folk-laulajana jo pitkään vaikuttanut ja Made in Finlandin paikkakunnalle tekemän esiintymisen kautta Dannyn show-kiertueelle keksitty Anne-Marie ”Ami” Aspelund, jo 60-luvulla levyttäneen ja tunnetuksi tulleen Monica Aspelundin pikkusisko. Hänen ensilevytyksensä julkaistiin myös käännöskappaleista koostetulla singlellä, A-puolenaan klassikoksi kohonnut Apinamies, jolla sovittaja Samuli oli myös apinamiehen puheroolissa. Sama toistui Kikan levytettyä laulun vuonna 1990, Samuli myös erityisenä esittäjänä mukana. Muut, Samulin sovittamat esitykset ääntteellä ovat myös ulkomailta Suomeen tuotua tavaraa. Dannyn laulma Onko kaikki toivo turhaa on myös jäänyt elämään näistä. Made in Finland sekä myös avustavat studiomuusikot (Eero Lupari kitaran ja Irma Tapio lauluäänensä kanssa) vastasivat esitysten soinnista. Jaakko Salo huolehti tuotannosta tuttuun tapaan ja äänitykset tehtiin Finnvox-studioilla touko-kesäkuussa 1973.

Ks. ko., Samulin tekemien kappaleiden tekijätiedot ym. infoa ohessa:https://wp.me/p4Evqx-1HW

Muita julkaisuja joille esityksiä on sisällytetty, muita levytysversioita ym. löytyy erityisesti täältä haulla:https://kansalliskirjasto.finna.fi/

Esittäjätietojen lähteet sekä artistin taustaa: taiteilijoiden henk.koht.levytysluettelot (Gramex), Iskelmän tähtitaivas- teos (toim. Petri Tuunainen & Tony Latva)

Äänitteitä on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa kuten Spotify https://www.spotify.com/fi/ , Youtube https://www.youtube.com ja Deezer https://www.deezer.com .

Clearing information for the people with no Finnish skills about the main contents of the article: http://wp.me/p46kxM-a71

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.